Писанки, написані на “домашніх” яйцях, що є заплідненими, довгий час
можуть залишатись цілими, і не зіпсувавшись, з часом висохнути. Яйце з
птахофабрик є здебільшого не запліднене і тому писанку залишати “не
видутою” не можна, оскільки вміст яйця з часом зіпсується і писанка
лопне. Отже, щоб писанка довше зберігалась, доцільно її “видути” ще до
того, як віск буде знятий. Найзручніше це робити за допомогою круглого
заточеного надфіля, яким спочатку проколюємо писанку з одного торця і
обертальними рухами робимо невеликий отвір в шкаралупі. Повторюємо це з
Іншого, протилежного кінця писанки. Потім тримаємо писанку двома руками
над склянкою, дуємо в один із отворів, через інший буде витікати білок і
жовток. Після повного видалення вмісту яйця віск з писанки краще
знімати в духовці, оскільки при цьому висушується і внутрішня поверхня
шкаралупи. Роботу закінчено.
Немає коментарів:
Дописати коментар