четвер, 7 лютого 2013 р.

Чи можу я зіпсуватись?

Писанки, написані на “домашніх” яйцях, що є заплідненими, довгий час можуть залишатись цілими, і не зіпсувавшись, з часом висохнути. Яйце з птахофабрик є здебільшого не запліднене і тому писанку залишати “не видутою” не можна, оскільки вміст яйця з часом зіпсується і писанка лопне. Отже, щоб писанка довше зберігалась, доцільно її “видути” ще до того, як віск буде знятий. Найзручніше це робити за допомогою круглого заточеного надфіля, яким спочатку проколюємо писанку з одного торця і обертальними рухами робимо невеликий отвір в шкаралупі. Повторюємо це з Іншого, протилежного кінця писанки. Потім тримаємо писанку двома руками над склянкою, дуємо в один із отворів, через інший буде витікати білок і жовток. Після повного видалення вмісту яйця віск з писанки краще знімати в духовці, оскільки при цьому висушується і внутрішня поверхня шкаралупи. Роботу закінчено.

Немає коментарів:

Дописати коментар